Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013
Λίπη & Έλαια
.jpg)
Είναι παρατηρημένο ότι η κατανάλωση
των λιπών ανεξάρτητα από το βαθμό κορεσμού τους ( μονοακόρεστα και πολυακόρεστα
λιπαρά οξέα) ποικίλει μεταξύ των λαών αλλά και των γεωγραφικών περιοχών του
πλανήτη. Για παράδειγμα, στις Η.Π.Α το 40% των ημερήσιων θερμίδων προέρχονται
από λιπαρή διατροφή, ενώ στην Ιαπωνία το ανάλογο ποσοστό ανέρχεται στο 10%. Η
διαιτητική εσπιστήμη σε αυτή την περίπτωση προτείνει τη συμμετοχή των λιπών στο
20-25% της συνολικής ποσότητας των θρεπτικών ουσιών που λαμβάνει ο άνθρωπος
ημερησίως.
Ζαχαρίας Μπιθημήτρης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου