Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
Θρεπτικές Ουσίες

1. οι υδατάνθρακες
2. οι πρωτεϊνες
3. τα λίπη
Η προαναφερθείσα ενέργεια έχει μετρηθεί με ακρίβεια και εκφράζεται σε θερμίδες σαν μέτρο μέτρησης της θερμότητας που παράγει. Η θερμότητα αυτή δεν έχει σχέση με την θερμοκρασία αλλά είναι συντελεστής θερμότητας που κάνει θερμότερο το στερεό ή υγρό σώμα που θα έλθει σε επαφή.
Μία θερμίδα είναι η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για να αυξήσει τη θερμοκρασία ενός λίτρου νερού κατά έναν βαθμό Κελσίου. Ο αριθμός των θερμίδων που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, αλλά και άλλους παράγοντες όπως η φυσική κατάσταση, το επάγγελμα κτλ.
Ζαχαρίας Μπιθημήτρης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου